HockeyNews
PLUS

Lasu om återkomsten till Frölunda: ”Jag vill vinna fler titlar”

(9110) Nicklas Lasu
Bildbyrån

Publicerad: 25 juni 2019

FacebookXWhatsApp

Under den tvååriga sejouren i Finland hann han med att vinna ett guld. Nu är Nicklas Lasu tillbaka på hemmaplan, på jakt efter fler titlar. 

– Jag vill vara med och få chansen att vinna, säger han till HockeyNews.se. 

SHL presenteras i samarbete med ATG Sport

Efter säsongen 2016/2017 lämnade Nicklas Lasu Göteborg och Frölunda för att prova på vingarna i den finska storklubben Kärpät. Efter två säsonger är han nu tillbaka på hemmaplan. 

– Det är ändå ett lag man vill representera. Jag vill vara med och få chansen att vinna. Sen att man kommer härifrån var också en faktor så klart, berättar han om valet att återvända till Frölunda. 

Du skrev på ett fyraårskontrakt. Är du hemma för gott nu?

– Det är fyra år, absolut. Men jag ser det mycket som att man får ta ett år i taget och jaga guld, det är väl där man är i mindsetet. Jag vill vinna fler titlar. Sen får man se när kontraktet är slut, då får man ta ett nytt beslut. 

Nicklas Lasu är tillbaka i Göteborg. Här kör han utfallssteg under en fysträning. Foto: Bildbyrån

Under sin sejour i Finland inkasserade han ett guld, men avslutet på den här säsongen blev bittert. Kärpät förlorade den sjunde och avgörande matchen mot HPK efter förlängning. 

– Det var ett tråkigt slut så klart, men sett över två år är det verkligen något som jag uppskattat. Jag har lärt mig mycket, säger han. 

Totalt noterades han för 118 matcher och 66 poäng i den finska ligan. Dessutom skrapade han ihop respektingivande plus 58 i plus/minus statistiken.

Har du utvecklats som spelare där tycker du?

– Ja, men det tycker jag väl. Man växer av utmaningar, att bo i ett annat land och sådär. 

Nicklas Lasu under en CHL-match med Kärpät den gångna säsongen. Foto: Bildbyrån

Frölunda är i stort sett klara med truppen inför kommande säsong. Nicklas Lasu tycker att det ser spännande ut, men vill inte säga för mycket om vad man kan förvänta sig av de regerade SM-vinnarna.  

– Det är svårt att säga såhär innan man gått på is, men det är klart att vi var bra förra året, och vi har inte tappat sådär jättemycket. De nya killarna som kommit in är intressanta. Det ska bli intressant att se hur alla hittar sina roller. Det är samma sak som det var för mig när jag flyttade. Det är först när alla kommit in i laget och hittat sina roller som man kan se hur det ska bli, säger han. 

Vilken roll vill du ta i laget?

– Jag vill såklart visa vad jag går för. Det är inte jättestor skillnad på mig sedan jag var här innan. Det är klart jag blivit bättre och det är något jag vill visa. 

Tror du att ni kan försvara guldet?

– Det är jättesvårt såklart. Jag hoppas att vi kan ge oss chansen att vara med där, men så jämnt som det var förra året, så finns det inga favoriter. Man såg hur jämnt det var i grundserien, det gäller att ha en bra period i slutet på säsongen. Det känns som det kan vara många lag som får en sådan topp. Vi ska ge oss chansen att vara där i alla fall. 

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: VM-feber! Få Hockeynews för bara 9kr/mån!